Palliatieve
zorg

 

 

Palliatieve zorg is gespecialiseerde medische thuiszorg voor mensen met een ernstige of terminale ziekte, zoals een vorm van dementie of gevorderde kanker.

De ondersteuning richt zich op het verlichten van de symptomen, pijn en stress van een ernstige ziekte om u zo comfortabel mogelijk te houden. Het uiteindelijke doel is de levenskwaliteit voor zowel de patiƫnt als zijn familie en vrienden te verbeteren en tegelijkertijd de emotionele gevolgen van de ziekte te verminderen.

Palliatieve zorg bij u thuis

Terwijl sommigen palliatieve zorg ontvangen in een ziekenhuis of een woonzorgcentrum, wordt het steeds populairder om thuis palliatieve zorg te krijgen. Veel mensen willen in een omgeving blijven waar ze zich het prettigst voelen, om zo de emotionele reacties op hun symptomen te beheersen.

Een van de belangrijkste voordelen van het ontvangen van palliatieve zorg thuis is dat het iemand in staat stelt zijn laatste maanden, weken en dagen door te brengen op de plek waar hij zich het meest op zijn gemak en veilig voelt: zijn eigen huis. Dit is niet alleen geruststellend voor degene die zorg ontvangt, maar het kan ook een geruststellende gedachte zijn voor familie en naaste vrienden.

U kunt er ook op vertrouwen dat de persoon die de zorg verleent aan strenge normen voldoet en een specifieke opleiding in palliatieve zorg heeft gevolgd, zodat hij/zij u allen praktische en emotionele steun kan bieden.

 

Palliatieve thuiszorg kan volgende zaken inhouden

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging en hulp bij het wonen, zoals hulp bij het baden, aankleden en toiletbezoeken enzoverder.

Ondersteuning bij medicatie

Inclusief aanwijzingen of het toedienen van medicatie, ook bij de meest complexe voorschriften.

Hulp bij huishoudelijke taken

Onze verplegers helpen met het huishoudelijk werk en verzorgende taken, zodat de patiƫnten zo autonoom mogelijk kunnen blijven functioneren.

Symptoombestrijding

We helpen u met pijnbestrijding en helpen u de symptomen van uw aandoening te verlichten.

Gezelschap

Ondersteuning van het zelfstandig wonen, door middel van vriendelijk, persoonlijk gezelschap.

Maak een afspraak

via het contactformulier
Thuisverpleging I-Care