Wond- en
stomazorg

 

 

Een wond is een breuk in de huid, veroorzaakt door wat dan ook, van een chirurgische incisie tot een verwonding.

Sommige wonden hebben meer zorg nodig dan andere en vereisen meer aandacht om goed te genezen. Gelukkig hoeft de verzorging van een ernstige wond thuis niet stressvol te zijn. U kunt hulp krijgen bij uw herstel dankzij professionele wondzorg thuis door de professionals van Thuisverpleging I-Care.

Wondzorgverpleegkundigen bij u thuis

Onze thuiszorgverleners streven ernaar om patiënten flexibiliteit te bieden op hun weg naar herstel. Ze zijn gespecialiseerd in de behandeling en verzorging van complexe wonden zoals, brandwonden, doorligwonden, wonden na een chirurgische ingreep en meer. 

Onze thuisverplegers beoordelen je wonde op een correcte manier en zorgen voor een zorgplan op basis van jouw behoeftes. Hierbij wordt er rekening gehouden de toestand van de wonde en de ondersteuning die de client thuis krijgt. Op basis van deze factoren kunnen wij zorgen voor een efficiënte genezing. 

Al onze verplegers voldoen aan de strenge normen en opleidingen die nodig zijn om deze zorg uit te voeren. Dit stelt hen in staat om een gepersonaliseerde zorg toe te dienen en de patiënt op een efficiënte manier te helpen naar herstel.

 

Wondzorg kan volgende zaken inhouden

Brandwonden

Verzorgen van delicate brandwonden bij je thuis. Onze verplegers gaan steeds voorzichtig te werk, zodat de wonden snel genezen.

Stomaverzorging

Een stoma is een ingrijpende verandering in je leven. Het is belangrijk om de juiste verzorging te voorzien, zodat de stoma goed werkt en complicaties vermeden worden.

Doorligwonden

Door druk- of schuifkracht, krijgt je huid te weinig zuurstof en kunnen er doorligwonden ontstaan. Onze verplegers voorzien de juiste zorg om deze te voorkomen of te genezen.

Wonden na chirurgische ingreep

Het is belangrijk om je wonden na een chirurgische ingreep de juiste zorg te bieden. Dit kan gaan van verwijderen van hechtingen tot algemene wondverzorging.

Diabetes

Diabetes kan zorgen voor voetwonden of het slecht genezen van wonden. Het is daarom van belang om de juiste verzorging te voorzien, zodat deze niet uitbreiden en dus sneller genezen.

Maak een afspraak

via het contactformulier
Thuisverpleging I-Care